<h1>Els Comitès Óscar Romero (COR) </h1>

Els Comitès Óscar Romero (COR)

Un espai on promoure la reflexió i dur a terme accions solidàries.

Van néixer per prendre el relleu del llegat de l’arquebisbe salvadorenc Óscar Romero, assassinat pels militars del país el 24 de març de 1980.

Des de l´any 1983 diferents grups cristians treballem en projectes de solidaritat al nostre entorn coordinats amb els COR de Catalunya i d´Espanya i amb el Secretariat Internacional de Solidaritat Mons. Óscar Romero.

 

En el COR hem trobat un espai on promoure la reflexió i dur a terme accions solidàries. Creiem en la lluita per un món just i pensem que el camí per aconseguir-ho és: Sensibilitzant als qui ens envolten per canviar la realitat més propera. Col•laborant en projectes que afavoreixin l’organització popular, el desenvolupament integral de les persones i la sostenibilitat. Intercanviant experiències amb comunitats llatinoamericanes. Denunciant les violacions dels drets humans. Participant en les iniciatives d’organitzacions properes als COR. Aprofundint en l’anàlisi estructural i cojuntural de la nostra societat per denunciar les injustícies. Responent, de manera puntual, a crides d’emergència.

El nostre principal objectiu és treballar pels pobles i les persones que lluiten per la seva dignitat, la seva cultura i el seu alliberament.
La nostra acció alliberadora va dirigida a l'ésser humà, els més empobrits i als exclosos.

Creiem fermament en la lluita per un món més just i pensem un camí per aconseguir-ho: 
  • Col·laborar en petits projectes promotors de consciència que afavoreixin les organitzacions populars i que esdevinguin sostenibles.
  • Aprofundir en l'anàlisi de la nostra realitat per tal de denunciar les causes estructurals i conjunturals que provoquen les  injustícies.
  • Posar en comunicació les comunitats catalanes i llatinoamericanes per enriquir-nos mútuament.
  • Denunciar les violacions dels drets humans.
  • Difondre les informacions obtingudes per contacte directe amb els fets.
  • Participar en les iniciatives d'organitzacions properes als comitès.
Comitè Oscar Romero de Barcelona